Logo
Header
 
 


Home

Wie ben ik

Voor wie

Workshops

Prive sessies

Ervaringen

Fotoboek

Locaties

Contact

Links


Workshops

Onderstaande workshops staan voor de komende periode gepland. Heb je zelf een aantal mensen met wie een workshop zou willen volgen, dan is het mogelijk om zelf een workshop te organiseren. Dit kan op een van de locaties waar ik vaker workshops geef of op een andere locatie naar keuze. Neem voor meer informatie hierover contact op met info@puurmetpaarden.nl.
Ik werk altijd met kleine groepen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is en iedereen de mogelijkheid krijgt om uitgebreid met de paarden te oefenen.
Binnenkort zullen er meer workshops ingepland worden voor het voorjaar en de zomer van 2019.

Leuk idee: Geef een caedaubon voor een deelname aan een workshop cadeau!Workshop workshop spiegelenNederland


Paard als spiegel van de ziel
Datum: zaterdag 18 mei 2019 (10.00 uur - 16.00 uur)
Locatie:
Korte Kampen 2, Dalfsen

Wil jij weten hoe je over komt op anderen of waarom er altijd op een bepaalde manier op jou wordt gereageerd? Spiegelen met paarden geeft jou de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen. Paarden laten je zonder oordeel zien waar jij je nog niet van bewust bent. Je ervaart wat je met intentie en gevoel overbrengt.
Persoonlijke ontwikkeling, de relatie met jezelf en het volgen van je hart staan centraal tijdens deze dag.
We duiken in de wereld van het paard en genieten we van de wijsheid die het paard ons te bieden heeft.
Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling op een ontspannen manier?
Geef je dan snel op!

Maximum aantal deelnemers: 4
De kosten zijn 75,- per persoon, inclusief uitgebreide lunch en koffie/thee.

Energie en Grenzen

Datum: zaterdag 8 juni (10.00 uur- 16.00 uur)
Locatie: Korte Kampen 2, Dalfsen

Gedurende deze dag krijg je de mogelijkheid om je eigen grenzen beter te leren kennen. Je ervaart en voelt grenzen op een unieke manier met mensen en met paarden. Je leert een aantal nieuwe vaardigheden, waardoor je energetisch bewustzijn vergroot wordt.
Er worden specifieke oefeningen gedaan die ervoor zorgen dat je bewust wordt van je eigen lichaamstaal.
De oefeningen zorgen ervoor dat de relatie met je partner, kinderen, paarden en jezelf verbetert. Dus vind jij het moeilijk om nee te zeggen? Geef je dan snel op!

Ervaring met paarden is niet noodzakelijk.

De kosten zijn €75,- per persoon, dit is inclusief uitgebreide koffie/thee en lunch.
Maximuml aantal deelnemers: 4

Familie opstellingen met paarden
Datum: Vrijdag 21 juni 2019 10 uur -12.30 uur
Locatie: Korte Kampen 2, Dalfsen

Wil jij inzicht in jouw relaties? Of het nu de relatie met je ouders is, met jouw partner, of een zakelijke relatie, door een opstelling te doen met paarden zal je veel beter begrijpen hoe de dynamiek in het systeem is. De paarden laten duidelijk zien wat er veranderd mag worden in opstelling of wat er nog niet klopt.

De kosten voor de ochtend zijn 35 euro als je een opstelling wilt doen. WIl je wel graag mee doen maar niet zelf een opstelling doen, dan betaal je 7,50 euro voor jouw deelname als representant. Er kunnen maximaal 3 opstellingen gedaan worden.

Paard als spiegel van de ziel
Datum: zaterdag 7 september 2019 (10.00 uur - 16.00 uur)
Locatie:
Korte Kampen 2, Dalfsen

Wil jij weten hoe je over komt op anderen of waarom er altijd op een bepaalde manier op jou wordt gereageerd? Spiegelen met paarden geeft jou de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen. Paarden laten je zonder oordeel zien waar jij je nog niet van bewust bent. Je ervaart wat je met intentie en gevoel overbrengt.
Persoonlijke ontwikkeling, de relatie met jezelf en het volgen van je hart staan centraal tijdens deze dag.
We duiken in de wereld van het paard en genieten we van de wijsheid die het paard ons te bieden heeft.
Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling op een ontspannen manier?
Geef je dan snel op!

Maximum aantal deelnemers: 4
De kosten zijn 75,- per persoon, inclusief uitgebreide lunch en koffie/thee.

Frankrijk
Puur met Paarden in de stille Gascogne
Datum: 26 april t/m 3 mei 2019
Locatie: Gite Micalon, Gaujac, Frankrijk

Een week voor jezelf. In alle rust helemaal ontspannen op een fijne plek in Frankrijk: het prachtige heuvellandschap aan de voet van de Pyreneeën. Maar tegelijk een reis naar binnen, je verbinden met je ware zelf en je balans hervinden. Zonder te navelstaren, met beide benen op de grond, en dat temidden van vier kleine vriendelijke paarden.

Deze paardencoachreis biedt je de mogelijkheid om op een ontspannen en krachtige manier te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Door het werken met paarden word je bewust van je patronen en kan je leren je hart te volgen. Paarden laten je namelijk zonder oordeel zien wat je je niet bewust bent of onderdrukt. Tijdens een sessie ervaar je hoe je non-verbaal communiceert e...n hoe het paard reageert op je innerlijke overtuigingen. Ook helpen paarden in het werken met grenzen, het oppakken van je eigen kracht. Met de aangereikte handvaten leer je die stukken in je dagelijks leven herkennen en veranderen. Zo kan je leven steeds vrijer en rijker worden.

De week wordt begeleid door twee ervaren paardencoaches, Maaike Goedhart-de Hoop en Nynke Groenewegen. We brengen ieder onze eigen competenties in, in een gevarieerd programma met paardencoaching, systematisch werk (familie-opstellingen), mindfulness, wandelingen met de paarden, natuurbeleving, yoga, buitenritten door de prachtige omgeving, qigong en aandacht puur voor jou!

De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers, zodat we de week heel persoonlijk kunnen invullen en afstemmen op ieders behoefte. Maar verwacht geen compleet verzorgde vakantie: een helpende hand rond de maaltijden wordt gewaardeerd, we zorgen samen voor de paarden, en voor de sfeer. Ontspanning, diepgang en genieten staan voorop - en lekker eten! De maaltijden zijn soms vegetarisch, soms niet (behalve voor de vegetariërs), maar altijd met lokale en/of biologische producten bereid, zo mogelijk uit Nynke’s biodynamische groentetuin. Je verblijft in een comfortabele kamer in de boerderij of gite.
Deze week is ook geschikt voor mensen die niks met paarden (denken te) hebben.

Data: 26 april - 3 mei 2019. Aankomst vrijdag, programma van zaterdag t/m donderdag, vertrek vrijdag.

Kosten: € 895 per persoon. Inbegrepen in de prijs: 7 overnachtingen in een eenpersoonskamer, alle maaltijden en koffie-/ theepauzes, coaching en therapie. Bij een gedeelde kamer betaal je € 825 euro voor de week.
De reis komt voor eigen rekening. Met de auto is het ca. 1200 km vanaf Utrecht, en goed in 1 dag te doen. Met het vliegtuig kan je naar Toulouse met KLM-AirFrance, Easyjet, Brussels Airlines of Ryanair. We kunnen je evt. tegen een vergoeding van het vliegveld ophalen (in overleg, vlucht afstemmen met andere deelnemers).

Aanmelden kan bij
Maaike: info@puurmetpaarden.nl / 0614815736
Nynke: nynkequi@orange.fr / +33672362420.

Over ons
Maaike Goedhart-de Hoop
Mijn hele leven heb ik mij intens verbonden gevoeld met paarden. Vanaf mijn 26e heb ik in Portugal met Nederlandse probleemjongeren gewerkt. Daar ben ik op zoek gegaan naar een manier om hen te helpen door middel van het werken met paarden. Na het lezen van een van de boeken van Linda Kohanov wist ik het zeker: Hier wil ik meer van weten!
In eerste instantie ben ik naar een driedaagse workshop in Engeland van Leigh Shambo geweest. Hier ging er een wereld voor mij open en ben ik op zoek gegaan naar een opleiding om mij te certificeren in ervaringsgericht leren met paarden. In 2009 heb ik in Amerika de HEAL Facilitator Training gevolgd. Hierna heb ik mij verdiept in traumaverwerking met paarden en heb ik een cursus familie opstellingen gevolgd. Tevens ben ik opgeleid in bio- en neurofeedback therapie.
NHL Hogeschool Leeuwarden is in september 2014 gestart met de post-hbo opleiding Paard en Hulpverlening. Ik verzorg een van de keuzemodules van deze opleiding.
Ik werk sinds 2009 als paardencoach eerst in Portugal, daarna in Nederhorst den Berg en Heerhugowaard onder de naam Puur met Paarden. En sinds 2018 is een grote droom uit gekomen, ik woon nu in Dalfsen op een boerderijtje met de paarden en coachingpraktijk aan huis.

Nynke Groenewegen
Al van jongs af aan ben ik bezig met paarden en geboeid door persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Maar de afgelopen 20 jaar, in de dagelijkse omgang met mijn eigen paarden, ervaar ik pas echt hun therapeutische kwaliteiten. En ze helpen me nog steeds groeien! Evenals de yoga die ik beoefen.
Ik volgde o.a. de tweejarige opleiding tot spiritueel therapeut aan de Leonardushoeve in Belfeld en de training in paardencoaching bij Maaike. De opgedane kennis en vaardigheden heb ik gedurende 9 jaar ingezet bij de opvang en begeleiding van ”probleemjongeren” die Nederlandse jeugdzorginstellingen bij ons plaatsten.
In 2016 heb ik op onze plek in Frankrijk een praktijk in paardencoaching gestart, NynkÉqui. In mijn werkwijze speelt energetische bewustwording (gebaseerd op het chakramodel) wellicht een grotere rol dan in de gebruikelijke paardencoaching in Nederland.


contact met ijslander workshop ijslanders

Voorbeelden van mogelijke workshops die ook georganiseerd kunnen worden:

Het paard als mijn beste vriend
Datum: in overleg
Locatie:


Tijdens deze 2 daagse workshop leer je om op een natuurlijke manier met een paard te communiceren. Je leert je paard beter begrijpen en om goed naar je eigen lichaam te luisteren. De eerste dag worden er oefeningen naast het paard gedaan. De tweede dag zal er ook gereden worden. Wil je liever niet rijden? Dan kan er een extra grond oefening gedaan worden.
Wil jij ook de band met je paard verbeteren?
Het is mogelijk om je eigen paard mee te nemen tijdens deze workshop, maar dit is niet noodzakelijk.
Deze workshop geef ik samen met Ellen Meesters.

De kosten zijn €150,- per persoon, dit is inclusief uitgebreide koffie/thee en lunch. Laat het even weten als je een voedselallergie of een dieet hebt, dan kan hier rekening mee gehouden worden.
Stalling- en voerkosten indien een eigen paard wordt meegebracht zijn €15,- per dag.
Maximuml aantal deelnemers: 6

Paard en Energie
Datum:
Locatie:

Wil jij leren hoe paarden met energie om gaan? Paarden communiceren onderling door middel van energie en lichaamstaal. Wanneer je je bewust bent van je eigen energie en lichaamstaal is het veel makkelijker om duidelijk met paarden maar ook met mensen te communiceren. Je ervaart wat het resultaat is van je gevoel, je gedachten en je intentie.
Paarden reageren op onderdrukte emoties en onbewuste patronen, maar niet alleen paarden doen dat. Mensen zijn hier ook heel gevoelig voor, maar wij zijn ons dit niet altijd bewust.
Tijdens deze dag ontdek je hoe paarden op jouw energie reageren en leer je hoe je jouw energie en intentie kan gebruiken om duidelijk te communiceren. Deze vaardigheden zullen van pas komen tijdens het werken met paarden maar ook zeker in de omgang met mensen.

De kosten zijn €75,- per persoon, dit is inclusief uitgebreide koffie/thee en lunch.
Maximum aantal deelnemers: 6
Het is mogelijk om je eigen paard mee te nemen. Stalling- en voerkosten zijn €15,- per dag.

Kennismakingsochtend Puur met Paarden
Datum: donderdag 20 september 2018 (10.00 uur - 12.30 uur)
Locatie: Korte Kampen 2, Dalfsen

Lijkt jou het leuk om keer een workshop of een privé sessie te volgen, maar weet je niet zeker of dit iets voor jou is? Of lijkt het je leuk om de band met je paard te verbeteren en jezelf beter te leren kennen?
Dan kan je tijdens deze ochtend kennis maken met de werkwijze van Puur met Paarden.
Je krijgt een korte introductie over lichaamsbewustzijn en we zullen veel met de paarden aan het werk gaan. Er wordt een oefening met grenzen gedaan en ook zal er een spiegelende sessie gehouden worden.
Tevens is het mogelijk om zelf een vraag in te brengen waar je aan zou willen werken.

Maximaal aantal deelnemers: 4
De kosten zijn 30,- per persoon.

Workshop energie

 
 
© Puur met Paarden, 2012